Състезание от Шампионата ABB FIA Formula E Championship идва в Берлин

Изцяло електрическите серии автомобилни състезания в столицата на Германия са емблематични за историята на страната в моторните спортове и национален тласък към електрическата мобилност.

Серията състезания от Шампионата ABB FIA Formula E Championship продължава своята европейска обиколка на 19 май в Берлин – девети кръг от сезон 2018.

Водещата в света серия състезания за изцяло електрически моторни спортове се провежда по маршрут с дължина 2.4 км и 10 завоя на историческото берлинско летище Tempelhof.

Състезанието в германската столица в този критичен момент от надпреварата за шампионската титла този сезон е уместен символ на ролята на страната в историята на моторните спортове, както и на лидерството на АББ в изграждането на едно бъдеще на електрическа мобилност, което ще обслужва както пътуващите по автомагистрали, така и жителите на градовете в Германия.

Състезанието в Берлин идва и в момент, в който се подготвя немското участие в Шампионата ABB FIA Formula E Championship: BMW, Mercedes-Benz и Porsche се ангажират с включване на свои автомобили в следващите сезони. Те ще се присъединят към международната конкуренция, която вече включва британски, китайски, френски и индийски производители на автомобили.

Преди началото на берлинското състезание лидер в шампионата към момента е Жан-Ерик Верн от отбор Techeetah, който има три победи този сезон, включително последния кръг в Париж. С четири оставащи състезания от общо 12-те в календара, на второ място е Сам Бърд от отбора на DS Virgin, а на трето е Феликс Розенквист от Mahindra.

Програмата в деня на състезанието ще включва демонстрация на шофиране на автомобил Generation 2 Formula E, който ще бъде нов за следващия сезон – Сезон 5 – от Нико Росберг. Той е световният шампион за 2016 година в състезанията на Формула 1 – еквивалентът на Формула Е на горива.

Като лидер в устойчивите моторни спортове, Формула Е организира екологично отговорни grand prix състезания по цял свят от 2014 година насам. Следващата спирка за серията на Шампионата ABB FIA Formula E Championship ще бъде на 10 юни в Цюрих, отбелязвайки завръщането на международното grand prix състезание в Швейцария за първи път от шест десетилетия.

Сезонът приключва с двойно състезание по бреговата линия на Ню Йорк през месец юли.


Летище Tempelhof - 2018 BMW i Berlin E-Prix

 • Дължина на пистата – 2.4 километра (1.5 мили)
 • Брой завои – 10
 • Квалификационен рекорд – 1:07.805 - Sam Bird, DS Virgin Racing
 • Рекорд на обиколка – 1:07.670 - José María López, DS Virgin Racing

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 082dbc3fefa8fc3fc12582910045b78d