АББ инсталира електрическо оборудване ниско напрежение и интелигентна система за управление в модерна жилищна сграда в София

Новопостроената сграда „Панорама София” е изцяло интегрирана с оборудване ниско напрежение на АББ, както и модерната ABB i-bus® KNX управляваща система в един от апартаментите.

Loading...

София, България, 8 Октомври 2015 - АББ в България бе избрана да инсталира всички електрически аксесоари и разпределителни табла в модерния комплекс „Панорама София”, който представлява седеметажна луксозна сграда, разположена в полите на Витоша. Като пилотен проект един от апартаментите в сградата е интегриран със система за управление ABB i-bus® KNX.

Свръхмодерната система KNX на АББ, инсталирана в сградата на „Панорама София” използва съвременни енергоспестяващи LED осветителни тела, които могат да се включват или изключват автоматично в зависимост от предпочитанията и графика. Температурата в стаята и други практически функции могат да се управляват дистанционно от всяка точка на света.

Затъмняване на осветлението, спускане на щорите или настройване на температурата са само част от функционалностите, достъпни от смарт устройствата на живущия в апартамента. За удобство на потребителя, появата на неочаквани гости на вратата или аларми за аварии автоматично се показват на екрана. При напускане на апартамента, натискането само на един бутон може да изключи осветлението, да превключи отоплението в еко режим и да намали потреблението на неважните консуматори.

Системата i-bus® KNX на АББ разполага с високотехнологични функционалности по отношение на сигурността като например детектори за газ, наводнения и дим, които автоматично спират подаването в случай на утечка и алармират собствениците за това незабавно.

“Технологиите за сградна автоматизация на АББ предоставят енергийно-ефективни решения и аз съм много щастлив да видя тази интелигентна управляваща система, заедно с нашите доказани продукти ниско напрежение, внедрена в такава модерна жилищна сграда”, сподели Екехард Нойрайтер, Изпълнителен директор на АББ за България.

Инвеститорът на „Панорама София” е „Резиденшъл Парк София“ ЕООД, дъщерно дружество на „Линднер Фермьогенсфервалтунгс“ ГмбХ, част от Групата Линднер, Германия. Линднер АД функционира в цял свят с над 30 филиала в Европа и Азия, и общо 5500 служители.

“Изключително удовлетворени сме от продуктите ниско напрежение и системите за управление, предоставени на „Панорама София”. Системата ABB i-bus® KNX е много привлекателна за нашите клиенти благодарение на модерния си дизайн, обезопасена среда и лесен за използване интерфейс”, сподели г-н Георги Ранчев, Управител на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД

АББ оперира в България с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага със сервизен център за турбокомпресори във Варна и има над 2000 служители в България.

АББ (www.abb.com) е лидер в технологиите за производството на енергетично и автоматизирано оборудване за нуждите на електропреносната мрежа и промишлеността, които дават възможност на предприятията да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и над 140 000 служители.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  За допълнителна информация
  seitp202 0b044e8a6d2a7bf4c1257ed70043f6e1