АББ подкрепи второто издание на Маратон Пловдив

Като лидер в бързата зарядна инфраструктура за електромобили и отговорен работодател в региона на Пловдив, АББ се присъедини към маратона, за да популяризира своята визия за бъдещето на модерните градове

В ден, в който повечето ключови булеварди в града бяха затворени с цел да се гарантира свободното преминаване на бегачите в Маратон Пловдив, гражданите имаха възможност да дишат изчистен от въглероден диоксид въздух, наподобявайки град с преобладаващо електрически транспорт, захранван безопасно от АББ. Като един от най-големите работодатели в района на Пловдив, АББ стана генерален спонсор на Маратон Пловдив 2017 и представи своя отговорен план за устойчиво и природосъобразно бъдеще на региона. Докато бегачите загряваха за предстоящото предизвикателство, АББ сподели своята визия за бърза зарядна инфраструктура за електромобилите в цяла България, окуражавайки големите градове да инвестират в природосъобразни технологии и модерен транспорт.

По време на маратона (30 април) и денят преди това АББ организира многобройни дейности за всички, интересуващи се от инженерните науки, представяйки както възможности за работа в компанията и атрактивни лаборатории, така и подробна информация за стипендии и стажантски програми. Освен това, екип на АББ от 17 бегачи гордо представи компанията и в двете дистанции – полумаратон (21 км) и маратон (42 км), а до шатрата на АББ в центъра на Пловдив бе разположена мултистандартна бърза зарядна станция Terra 53 CJG, придружена от електромобили и много от младите лица в компанията, представящи на всички заинтересовани повече информация за технологията.

“Ние предизвикваме своите служители да вземат участие в най-различни здравословни дейности всеки ден и Маратон Пловдив е едно от тези предизвикателства, с които целим да поддържаме хората си физически активни. Щастлив съм да видя колко много колеги се присъединиха към отбора на АББ и подкрепиха фирмената шатра по време на Маратона”, сподели Уве Чирнер, Мениджър на производствените бази на АББ в Раковски.Наред с всички останали атракции на събитието, електромобили заредени от АББ придружаваха маратонците към финала, демонстрирайки силата на транспорта без емисии на въглероден диоксид. „Изключително щастливи сме, че АББ е генерален спонсор на Маратон Пловдив заради сериозния ангажимент на компанията като работодател, но също и заради впечатляващите й технологии”, сподели Милена Ален, ПР Мениджър на Маратон Пловдив. „Наша мисия е да популяризираме бягането като естествен здравословен избор, за да се чувстваме и изглеждаме добре. Голяма мечта ни беше денят на маратона да бъде обявен за „Ден без автомобили в Пловдив”. Благодарение на АББ това почти се случи”, добави г-жа Ален.

Производствените бази на АББ в Раковски се намират в близост до Пловдив и към момента разполагат с над 1550 служители, ангажирани с изграждането на електрически компоненти ниско и средно напрежение. Клонът в Раковски е първият завод в региона, който ще монтира бърза зарядна станция за електромобили Terra CJG 53 на своя паркинг, доказвайки ангажимента си към тази технология и окуражавайки хората и фирмите да използват електрически автомобили.

Маратон Пловдив и Полумаратон се провеждат по улиците на един от най-старите градове в Европа – Пловдив за втори път, с над 750 участници от 24 различни държави.АББ функционира в България чрез една компания с централен офис и клонове в четири локации. Компанията разполага с над 2500 служители в страната. Производствените бази на АББ в страната се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. АББ разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  Contacts
  seitp202 1ca77ec5b945b28dc125812200253123