АББ представя най-бързата зарядна станция за електромобили на изложението в Хановер

Търговският старт на бързата зарядна станция Terra HP поставя АББ в челните редици на технологиите за зареждане на електромобили

С работна мощност до 350 киловата, най-новият модел зарядно устройство на АББ - Terra High Power, добавя до 200 километра пробег на електромобил само за 8 минути. Новите зарядни станции са идеално пригодени за употреба по бензиностанции и спирки за почивка по автомагистрали.

Зарядните устройства на АББ се монтират в цял свят, а наскоро бяха избрани за употреба и от Electrify America, най-големият досега проект за инфраструктура за електромобили в САЩ. С над 6 500 DC бързи зарядни станции, монтирани в 60 държави, АББ е световен лидер в бързото зареждане с постоянен ток.

Продуктовото портфолио на АББ, което включва зарядни технологии за електрически автомобили, автобуси и камиони, както и решения за захранване на кораби, железопътен транспорт и кабинкови лифтове, категорично утвърждава компанията като световен шампион в електрическата мобилност. За да демонстрира в още по-голям обхват своето лидерство в електрическата мобилност чрез партньорството си с Формула Е, първите изцяло електрически международни серии моторни спортове на Международната автомобилна асоциация FIA, на щанда на АББ ще бъде изложен и състезателен автомобил от Формула Е, както и симулатори на шофиране.

Компанията B&R, водещ доставчик в цял свят на решения за автоматизация на машини и производство, ще участва за първи път на щанда на АББ, след като бе придобита от АББ през юли 2017 г. Компанията вече е част от дивизия „Индустриална автоматизация” и попада в бизнес направление „Автоматизация на машини и производство.“

Демонстрирайки своя ангажимент към подпомагане на международната общност в справянето с възможностите и предизвикателствата на изкуствения интелект и индустриалната автоматизация, по време на изложението в Хановер АББ ще огласи революционен доклад съвместно с разузнавателното звено на The Economist: "Индексът на готовност за автоматизация: Кой е готов за идващата вълна от иновации?” Според откритията в доклада, дори най-добре подготвените държави трябва да разработят по-ефективни образователни политики и програми за обучение.

Допълнителни иновативни технологии в комуналния сектор, промишлеността, транспорта и инфраструктурата, подчертават способността на АББ да доведе електрическа енергия от всяка електроцентрала до всеки електрически контакт, както и да автоматизира всички отрасли от естествени ресурси до завършените продукти. Други иновативни решения, които ще бъдат на показ по време на изложението Hannover Messe 2018:

 • ACOPOStrak на B&R – интелигентната и гъвкава транспортна система, която поставя нов стандарт в управление на движението в „умните” фабрики в ерата на масовата персонализация, както и Orange Box на B&R – високо усъвършенствано решение за анализи на неоползотворени активи, което дава възможност на потребителите да получават достъп до нечетими допреди данни от дигитално изолирани машини.
 • Зарядна станция за монтаж на стена EVLunic AC wallbox, налична със зарядни мощности от 4.6 kW до 22 kW, служеща като висококачествена и изгодна точка на зареждане на електромобили за домашна и служебна употреба, в допълнение към линията Terra HP от зарядни станции за електромобили в публичната мрежа.
 • ABB AbilityTM Power Transformer, с вградени умни устройства във всеки трансформатор на АББ с цел да се осигури възможност на клиентите да проследяват от разстояние жизненоважни параметри в реално време - за по-добра надеждност и по-пълноценно оползотворяване на мрежовите активи и захранващите мрежи.
 • ABB AbilityTM Digital Powertrain, който осигурява ефективна работа със задвижващо оборудване, в това число задвижвания, двигатели, лагери и помпи. Пакет услуги по мониторинг – включително усъвършенствани анализи и планиране на поддръжката – осигуряващ възможност на потребителите да „виждат” дигитално оперативните променливи чрез интегриран портал тип „всичко на едно място”.
 • ABB AbilityTM, обединеният междуотраслов дигитален капацитет, даващ възможност на клиентите да знаят повече, да правят повече и да се справят по-добре – заедно. Пълният списък от 210 решения е наличен в новия каталог на продуктови решения ABB AbilityTM , който ще бъде представен официално на събитието.
 • STIR, потопяемият робот за инспекция на трансформатори, който прави възможно проверяването на трансформаторите отвътре, без да се източва маслото им, което прави задачата по-безопасна и по-евтина.
 • Газоизолираната комутационна разпределителна уредба (GIS), която празнува своята 50-та годишнина тази година. С над 30 000 инсталации в цял свят, GIS използва серен хексафлуорид (SF6) под налягане като свой изолиращ газ вместо въздух, за да осигури по-безопасни електрически операции в затворени пространства.
 • ABB AbilityTM Connected Services, отключващи цял свят от възможности в диагностиката, мониторинга, превантивната поддръжка и оптимизацията на активи, за постигане на до 25 % по-малко инциденти и 60% по-бърз отговор и време за отстраняване на проблеми.
 • YuMi®, първият истински робот сътрудник с две ръце и SafeMove2, продуктовото решение за безопасност, което дава възможност на роботите да споделят безопасно работни пространства с човешки оператори, намалявайки размера на общите инвестиции с до 30 %.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 35150098f0aa646fc12582780039174e