АББ разкрива най-новия член от семейството на YuMi

След успеха на YuMi®, първият в света истински колаборативен робот с две ръце, сега АББ разкрива пред света своя колаборативен робот с една ръка, който комбинира водещи в отрасъла възможности с много по-малък отпечатък

АББ ще направи предварителен преглед на най-новия си колаборативен робот - вече с една ръка, на Международното изложение по роботика (iREX) 2017 в Токио. Както предполага и името им, колаборативните роботи или роботите-сътрудници са проектирани да работят рамо до рамо с хората в цеховете за повишаване на производителността и подпомагане на прехода към масова персонализация. Роботът ще бъде официално пуснат през 2018 година.

Подобно на YuMi, робот за сглобяване на малки детайли, представен през 2015 година, новият робот има 500 грама товароносимост и благодарение на компактните си размери се интегрира лесно в съществуващи линии за сглобяване, повишавайки производителността. Новият робот предлага и програмиране „стъпка по стъпка”, елиминирайки нуждата от специализирано обучение на оператори.

“Успехът на YuMi надмина всички очаквания. Първоначално той бе проектиран за сглобяване на малки детайли, но се оказа изключително гъвкав – той може да реши кубчето на Рубик, да прави суши, да опакова подаръци и да дирижира оркестър. На база на огромния успех на YuMi, ние очакваме нашия нов робот с една ръка да се приеме също толкова добре, особено след като бе разработен по молба на клиенти”, сподели Сами Атия, президент на дивизия „Роботика и задвижвания” на АББ.

“Ние продължаваме да градим нашето портфолио от колаборативни роботи”, сподели Пер Вегард Нерсет, управител на „АББ Роботика”. „Най-новият робот е едно дългоочаквано попълнение към „завода на бъдещето”, осигуряващ възможност на нашите клиенти да се разрастват и да процъфтяват в ерата на масовата персонализация. Комбинирането на този робот с нашите дигитални решения ABB Ability™ ще позволи на нашите клиенти да издигнат ефективността и надеждността в своите заводи на едно следващо ниво”.

АББ ще бъде изложител на iREX 2017 от 29 ноември до 2 декември, в зала East Hall, щанд IR3-56.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 35d2bb815e51d5e1c12581e7002af16d