АББ и HPE внасят интелигентност в индустриалните заводи

Партньорството ще предоставя практическа информация в индустриални заводи, облачни и локални центрове за данни за по-висока производителност и иновации

АББ и Hewlett Packard Enterprise (HPE) обявиха стратегическо глобално партньорство, което комбинира водещото в отрасъла дигитално портфолио на АББ -ABB AbilityTM, с иновативните решения за хибридни информационни технологии (ИТ) на HPE. Партньорството ще предостави на клиентите решения, които генерират практическа информация от обширно количество индустриални данни с цел повишаване на ефективността и гъвкавостта на работата им и създаване на конкурентно предимство.

Клиентите ще спечелят от задълбочения експертен опит на АББ в областта на оперативните технологии (ОТ) и лидерството на HPE в информационните технологии (ИТ). АББ и HPE ще доставят съвместно разработени индустриални решения, сливащи ОТ и ИТ, за да превърнат индустриалните данни в информация и автоматични действия, комбинирайки широко използвани облачни платформи като Microsoft Azure с ИТ системи, работещи в корпоративни центрове за данни и в периферията на мрежата. Използването на правилния микс от ИТ платформи ще ускори обработването на данни в индустриалните заводи и едновременно с това ще даде възможност за ефективен контрол на индустриалните процеси във всякакви локации.

“Това стратегическо партньорство бележи следващото ниво на дигиталната индустриална трансформация. Заедно ние ще внесем интелигентността от облачно-базираните решения в приложения на място в заводите и центровете за данни. Това ще осигури по-дълго време на непрекъсната работа, по-голяма скорост и повече продукция,” сподели изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер. АББ и HPE ще доставят решения, които обхващат цялата гама от изчисления, необходими на предприятията днес – от периферията до облака и сърцевината.”

С инсталирана база от 70 милиона свързани устройства, 70 000 системи за дигитален контрол и 6 000 софтуерни решения, АББ е доверен лидер в индустриалното пространство и разполага с четиридесетилетна история на създаване на дигитални решения за клиенти. HPE от своя страна е глобален лидер в подпомагането на клиентите да оптимизират своите ИТ среди със сигурни, софтуерно-дефинирани технологии, които безпроблемно се интегрират в традиционни ИТ, многобройни обществени и частни облаци и интелигентната платформа за реализиране на ключови бизнес резултати.

“Този съюз между два световни лидера е безпрецедентен по отношение на обхват и дълбочина, и ще бъде революционен за напредъка на Индустриалния Интернет на нещата”, заяви Мег Уитман, изпълнителен директор на HPE. “Заедно с АББ ние ще оформим едно дигитално индустриално бъдеще, където всичко се изчислява, оборудвайки машини с интелигентността да сътрудничат, позволявайки на заводите гъвкаво да се адаптират към променящите се изисквания, и давайки възможност на световните вериги по доставките да реагират мигновено на събитията. Това партньорство ще създаде вълнуващи бизнес възможности за нашите общи клиенти.”

За да предостави едно истинско преживяване „от край до край” за клиентите, партньорството АББ-HPE ще включва съвместни иновации, съвместни разработки и съвместно представяне на пазара и обслужване.
Фирмата за проучвания IDC прогнозира, че световните разходи за Интернет на нещата (IoT) ще нарасне до 1.4 трилиона щатски долара през 2021 година, от очакваните 800 млрд. щатски долара през 2017 г. Най-големите инвестиции се правят в области като производство, транспорт и комуналния сектор.1 За да се възползват от възможностите на IoT, компаниите инвестират в нови решения, които дигитализират тяхното индустриално оборудване и го интегрират с техните по-широки ИТ среди. Обединявайки сили, АББ и HPE събират на едно място възможностите, необходими за ускоряване на тази трансформация.

Изчисляване там, където е небходимо

Извършването на процеси по придобиване на данни, анализи и контрол в близост до индустриалното оборудване помага на клиентите да избегнат проблеми с латентността, сигурността и надеждността, свързани с предаването на данни през отдалечени ИТ системи. АББ и HPE съвместно ще разработват, предлагат на пазара и обслужват дигитални индустриални решения, които помагат на клиентите.

 • Да създават задълбочени практическа информация и автоматични действия от индустриални данни – чрез използването на ABB AbilityTM приложения върху корпоративни ИТ системи в близост до индустриалното оборудване с цел.
 • Да управляват и контролират индустриалните процеси в цялaта верига на доставките – като използват предимствата на хибридни информационни технологии за осигуряване на безпроблемно преживяване от периферията до облака и сърцевината, правейки критично важни данни достъпни във всякакви локации.

Партньорството ще даде възможност ABB Ability™ решения да се използват върху хибридни платформи като HPE ProLiant за Microsoft Azure Stack, позволявайки на клиентите да използват приложенията в предпочитана от тях локация – върху HPE инфраструктура в индустриални заводи и центрове за данни или в обществения облак на Microsoft Azure - за да посрещнат конкретни изисквания по отношение на производителност, сигурност или смесено взаимосътрудничество.

АББ и HPE ще доставят и съвместни решения за центрове за данни, в това число

 • Автоматизация на центрове за данни – за да се осигури възможност енергийните, охлаждащите и сградните системи на центровете за данни автоматично да се адаптират към променящите се ИТ изисквания или събития. За тази цел АББ и HPE ще интегрират решението ABB AbilityTM Data Center Automation (ABB AbilityTM Автоматизация на центрове за данни), което контролира, наблюдава и оптимизира критично важната инфраструктура на обектите на центровете за данни, с HPE OneView – софтуерът за автоматизация на ИТ инфраструктура на HPE.
 • Център за данни със сигурна периферия – специално проектиран да работи в тежки индустриални среди, приближавайки корпоративния ИТ капацитет по-близо до точката на събиране на данни и управление на машините. Това решение се разработва в съвместно сътрудничество между АББ, HPE и Rittal, най-големият производител на ИТ стелажи в света, и ще бъде масово достъпно на пазара готово ИТ решение за центрове за данни за индустриални клиенти, осигуряващо информация и действия в реално време.

Партньорството бе обявено на конференцията „Discover” на HPE в Мадрид, където двете компании демонстрираха своите първи съвместно разработени решения и прототипи.
АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители. www.abb.com

„Хюлет Пакард Ентърпрайз” (Hewlett Packard Enterprise) е водеща в отрасъла технологична компания, която дава възможност на клиентите да стигат по-бързо по-далеч. С най-обширното портфолио в бранша, обхващащо всичко от облака до центровете за данни и приложенията на работното място, нашите технологии и услуги помагат на клиенти в цял свят да превръщат информационните технологии в по-ефективни, по-производителни и по-сигурни.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 49b52c1c2af870bdc12581e80033d1ee