АББ подарява 30 бързи зарядни станции на жителите на Цюрих

По повод своята 30-годишнина, технологичната група АББ подари на жителите на Цюрих 30 бързи зарядни станции за устойчива електрическа мобилност. Подаръкът бе приет от кмета Корин Маух и градския съветник Микаел Баумър. С този жест АББ помага на града да изгради цялостна зарядна инфраструктура за една устойчива, природосъобразна мобилност.

"С нетърпение очакваме да работим заедно с град Цюрих – домът и сърцето на АББ – за да моделираме бъдещето на устойчивата мобилност,” заяви изпълнителният директор на АББ, Улрих Шписхофер. “Ние вече разполагаме с над 7 000 зарядни станции, монтирани в цял свят. В качеството си на световен пазарен лидер в електрическата мобилност, ние сме изключително щастливи да разширим своята база с още 30 станции днес, чрез което активно подкрепяме Цюрих по неговия път към устойчивата и природосъобразна мобилност. Цюрих винаги е бил новатор на градската електрическа мобилност. За нас е чест да продължим да развиваме този новаторски дух с водещи технологични решения.”

АББ, сформирана през 1988 година от сливането на шведската компания ASEA и швейцарската BBC, има дългогодишни близки взаимоотношения с Цюрих, където е и централата на компанията. АББ разполага със 135 000 служители в над 100 държави.

В изказването си по случая кметът Маух сподели: „Щастлив съм да приема този дар от името на жителите на Цюрих. Това е далновиден подарък, който е поредната стъпка напред към електрическата мобилност.” Градският съветник Майкъл Баумър отбеляза: „Електрическата мобилност има голям нереализиран потенциал за бъдещето на транспорта в градове като Цюрих. Ние планираме да се възползваме от този потенциал и ще окажем съдействие на АББ при избора на локации и оператори за тези зарядни станции.”Ефективността, гъвкавостта и рентабилността на бързите зарядни станции Terra 54 на АББ ги правят идеални за използване в градска среда. Те могат да зареждат не само електрически автомобили, но и автобуси и камиони за кратко време, добавяйки от 100 до 300 километра пробег.

Процесът на избиране на подходящи локации за 30-те зарядни станции вече е в ход. Целта е те да бъдат разположени на централни, обществено достъпни места в града и зоната около него.

Една от компаниите-предшественици на АББ -“Maschinenfabrik Oerlikon”, електрифицира първата трамвайна линия на Цюрих през 1894 година. Днес компанията предлага зарядни технологии за електрически автомобили, автобуси и камиони, както и решения за електрификацията на кораби, железопътни линии и кабинкови лифтове. АББ е световният пазарен лидер в инфраструктурата за устойчива електрическа мобилност, покриваща цялата верига на стойността на зарядната инфраструктура – от интегриране на ВЕИ в една стабилна електрическа мрежа, до монтирането на зарядни станции.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество по целия път от електроцентралата до електрически контакт и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 8f0db6bc6a7f72ebc12582a900534226