АББ задвижва електрическата мобилност с първата високомощна 350 kW зарядна станция за електромобили

Лидерът в иновативните технологии АББ представя официално Terra HP по време на изложението в Хановер, разширявайки глобалния си обхват.

Високомощното зарядно устройство Terra HP

С оглед на нарастващия брой електрически превозни средства по пътищата, търсенето в световен мащаб за мощни и енергийно ефективни зарядни станции за електромобили се повишава непрекъснато. По време на изложението в Хановер, АББ представи официално най-новото си решение за зареждане на електромобили – зарядната станция Terra HP, първият продукт с мощност 350 kW на пазара. Времето за зареждане за пробег от 200 км е само осем минути.

Идеално пригодена за използване в зоните за отдих на автомагистрали и бензиностанции, Terra HP има капацитета да зарежда с напрежение от 400 V до 800 V при пълна мощност.

Добавянето на динамична DC технология за споделяне на захранването позволява двужилната зарядна система да зарежда едновременно два електромобила с до 350 kW, като същевременно оптимизира наличната мрежова връзка и доставката на захранване до двете превозни средства.

Коментирайки официалното представяне на продукта, Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ за зареждане на електромобили, заяви: „Ние сме ангажирани да подкрепяме разрастването на зарядните системи за електромобили по цял свят, за да вървим към все по-чисти среди. Създаването на иновативни, високоусъвършенствани и енергийно ефективни решения, които са мащабируеми за разширяване и отговарят на нуждите на нашите клиенти, е в сърцето на философията на АББ.”

След като бъде монтирана, към зарядната станция могат да бъдат добавяни още захранващи шкафове и постаменти за зареждане, което прави станцията рентабилна и пригодена към нуждите на бъдещето. Това могат да бъдат и допълнителни точки за зареждане, които да покрият нарастващия брой електромобили.

За допълнително подобрение на производителността, Terra HP осигурява най-дългото време за непрекъсната работа на пазара, благодарение на дублираното захранване и комуникацията, както и индивидуално охлажданите на кабелите за зареждане. Вече доказал предимствата си в редица полеви инсталации за търговски електрически автобуси, захранващия шкаф също е изключително надежден.

За операторите на зарядни станции Terra HP предоставя платформата ABB Ability™ Свързани услуги, която предлага разширена функционалност, включително възможността зарядните станции да се свързват лесно с бек офиси, платформи за плащане или интелигентни енергийни системи. Най-важното обаче е опцията за дистанционна диагностика, която минимизира времето за ремонтни работи, софтуерни актуализации и аварийното прекъсване. Това от своя страна води до по-ниски експлоатационните разходи.

Terra HP осигурява няколко допълнителни предимства за потребителите, в това число интуитивен и лесен за използване тъчскрийн дисплей, както и многобройни методи на плащане.

АББ предоставя зарядни решения като част от своя стремеж да популяризира устойчивата мобилност от 2010 година насам, и е продала над 6 500 свързани с облак бързи зарядни станции на постоянен ток за пътнически автомобили и търговски превозни средства в цял свят.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 98a68f269a39a48dc125827a00426785