Серията автомобилни състезания от Шампионата ABB FIA Formula E се отправя към финал в Ню Йорк

Вълнението за шампионската титла е все по-голямо преди спектакъла от две състезания в поредица първокласни събития посветени на електрическата мобилност

Две последни състезания за края на сезона, които ще определят кой състезател ще грабне титлата на сериите автомобилни състезания от Шампионата ABB FIA Formula E, ще осигурят на зрителите напрегнат финал на 14 и 15 юли. За втора поредна година, двете големи състезания се организират в Ню Йорк – квалификационни сесии и състезания както в събота, така и в неделя. Демонстрирация на скорост и ефективност ще привлече погледите в изцяло електрическото E-Prix състезание по бреговата линия на Бруклин.

Състезателното трасе на Шампионата ABB FIA Formula E е по-дълго през 2018 година и включва допълнителен завой, който се намира в квартал Red Hook, в съседство с терминала за круизни кораби на Бруклин. Пистата предизвиква шофьорите с общо 14 завоя, дължина от 2.4 километра и смесица от прави отсечки, високоскоростни криви и остри завои на фона на живописния пейзаж на Долен Манхатън и Статуята на Свободата.

В този решителен момент от сезона, със своите три победи Жан-Ерик Верн от отбора на Techeetah държи преднина от 23 точки пред Сам Бърд от отбора на DS Virgin. Въпреки това, при възможни 56 точки в състезанията в Ню Йорк, всеки един от двамата би могъл да грабне шампионската титла за сезона. Лукас ди Граси, състезаващ се за Audi Sport Abt и победител в последния кръг в Цюрих, е на трето място, но с твърде малко точки, за да може да се бори за първото място.

Партньорството на АББ с Формула Е предоставя възможност за популяризиране на електрическия транспорт, където компанията е световен лидер. Портфолиото на АББ обхаваща технологии за електромобили, автобуси, влакове и кораби, включително предоставянето на устойчива енергия с широк мащаб на приложение, която може да направи електрическата мобилност истински чиста форма на транспорт.

Подкрепата на устойчивата електрическа мобилност от страна на Ню Йорк е очевидна и се простира доста отвъд авангардния квартал Red Hook, където ще се проведат състезанията от Шампионата ABB Formula E. Миналата година кметът на града Бил де Блазио обяви планове за изграждане на центрове за бързо зареждане във всеки от петте квартала на града, които да са с капацитет да зареждат 12 000 коли на седмица, като част от целта на неговата администрация е 20% от всички регистирани превозни средства в града да са електрически до 2025 година.

Глобална компания с нарастващо присъствие в САЩ

АББ е световният лидер в областта на бързите зарядни устройства с над 7 000 зарядни станции, инсталирани в 60 държави. През април компанията представи официално най-бързата зарядна станция в света - Terra HP, способна да добави около 200 км допълнителен пробег само за осем минути – колкото време отнема посещението в обикновена бензиностанция. Зарядните устройства на АББ биват внедрявани в нарастващ брой зарядни мрежи по цял свят, които в САЩ включват EVgo и Electrify America.

Компанията, чиято централа се намира в Цюрих, е лидер в революционните иновативни технологии в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, индустриалната автоматизация, задвижването на морски плавателни съдове и енергийните мрежи. АББ е и основен двигател на революция в дигитализацията със своето междуотраслово портфолио от дигитални решения ABB AbilityTM в подкрепа на своите продукти и процеси.

Наскоро АББ финализира придобиването на GE Industrial Solutions, което засилва нейната втора позиция в областта на електроснабдяването и електрообзавеждането в световен мащаб и разширява достъпа до Северноамериканския пазар.

Следващият сезон на сериите автомобилни състезания от Шампионата ABB Formula E, пети от подред, ще бъде открит на 15 декември в историческата обстановка на Ад Дирия, в покрайнините на столицата на Саудитска Арабия – Риад. Новият сезон ще представи разширена мрежа от 22 състезатели и ново поколение изцяло електрически състезателен болид, проектиран да разполага с по-голяма мощност и по-дълъг пробег. Това ще елиминира необходимата в момента смяна на болиди от страна на шофьорите по средата на състезанието.

Обиколка по улиците на Ню Йорк
За маршрута – ABB Formula Championship – 2018 Qatar Airways New York City E-Prix
Брой завои – 14
Дължина на пистата –2.37 километра
Предишни победители – Сам Бърд, DS Virgin Racing
Квалификационен рекорд – 1:02.080 - Pierre Gasly, Renault e.dams
Рекорд на обиколка – 1:02.080 - Pierre Gasly, Renault e.dams

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 9ba436bfae5abf72c12582c8002d0c12