АББ и Формула Е пишат заедно бъдещето на електрическата мобилност

Лидерът в революционните технологии АББ е генерален спонсор в първите в света изцяло електрически международни серии по моторни спортове на Международната автомобилна федерация (FIA) - „ABB FIA Formula E Championship”

Улрих Шписхофер, изпълнителен директор на АББ, и Алехандро Агаг, основател и изпълнителен директор на Формула Е

АББ и Формула Е се обединяват в революционно партньорство за каузата на електрическата мобилност за едно устойчиво бъдеще. От първото си състезание в Пекин през септември 2014 година насам, Формула Е се е утвърдила като изцяло електрическия международен моторен спорт номер едно. В следващия етап на развитие, световният лидер в иновативните технологии АББ добавя своето име, иновации и технологично лидерство към сериите, които вече ще бъдат известни под името “ABB FIA Formula E Championship.”

Със своя ненадминат експертен опит в електрификацията и лидерство в решенията за зареждане на електромобили, АББ е идеалният индустриален партньор за Формула Е. Формула Е служи като конкурентна платформа за разработване и изпитване на свързани с електрическата мобилност технологии за електрификация и дигитализация, подпомагайки усъвършенстването на дизайна и функционалността на електрическите превозни средства и инфраструктура, както и свързаните с тях дигитални платформи. Обединявайки сили, АББ и Формула Е ще бъдат идеално позиционирани да продължат да тласкат границите на електрическата мобилност отвъд възможното.


“Изключително се вълнуваме да сключим партньорство с Формула Е в името на бъдещето на електрическата мобилност,” заяви изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер. „Днес се обединяват два пионера. АББ и Формула Е са естествено подходящи един за друг партньори в челните редици на най-новите технологии в сферата на електрификацията и дигитализацията. Заедно ние ще напишем следващия етап от тази вълнуваща спортна дейност и ще насърчим високоефективните отбори. Заедно, ние ще напишем бъдещето – с всяко едно наелектрилизиращо състезание.”

Алехандро Агаг, основател и изпълнителен директор на Формула Е, сподели: „Днес е исторически ден за Формула Е и за мен е чест да приветствам световния технологичен лидер АББ като генерален спонсор на Формула Е, с тяхната забележителна история и експертен опит в областта на електрификацията и дигиталните технологии. И двете ни компании са синоним на тласкането на границите отвъд възможното. Като партньори, ние заедно ще демонстрираме революционни технологии в световен мащаб на фенове и потребители, които следят Шампионата ABB FIA Formula E Championship.”

В качеството си на световен лидер в инфраструктурата за електрически автомобили, АББ предлага пълна гама решения за зареждане на електромобили, електрически и хибридни автобуси, както и решения за електрификация на кораби и железопътни линии. АББ навлезе на пазара за зареждане на електромобили през 2010 година, а днес вече разполага с бързо разрастваща се глобална инсталирана база от над 6 000 бързи зарядни станции.

Относно Шампионата ABB FIA Formula E

Шампионатът ABB FIA Formula E Championship е серията градски състезания за електромобили на Международната автомобилна федерация и първата в света международна категория за изцяло електрически едноместни автомобили в моторните спортове. Формула Е довежда наелектрилизиращ екшън на колела във водещите градове в света, състезавайки се на фона на емблематични градски силуети като Ню Йорк, Хонг Конг, Париж и Цюрих.

Четвъртото издание на сериите ще представи 10 отбора и 20 шофьора, състезаващи се в 11 града на общо пет континента в борбата за титлата Шампион на АББ Формула Е. Следващото състезание ще се проведе в Маракеш на 13 януари, като шампионатът за 2018 г. ще приключи през месец юли.

Последвайте Formula E:


АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 a4d3561646038882c1258210004828e4