Зарядни станции на АББ захранват откриването на европейската магистралата на бъдещето от IONITY

АББ е избрана от IONITY за основен технологичен партньор и доставчик. Зарядните станции Terra High Power за електрически превозни средства правят възможно официалното откриване на обслужваща станция IONITY на магистрала A2 в Швейцария.

Компанията IONITY, която планира да изгради мрежа от зарядни станции, обслужваща електрически превозни средства в цяла Европа, с цел да направи пътуванията на дълги разстояния също толкова постижими за електрическите превозни средства, както за задвижваните с изкопаеми горива, днес откри първата си станция – в Нойенкирх, Швейцария, на магистрала A2.

Пилотният проект, които е в близост до град Люцерн включва шест от най-усъвършенстваните високоскоростни зарядни станции на АББ - Terra HP. Те са с мощност 350kW и осигуряват заряд за пробег от 200 км само за осем минути. До 2020 година IONITY планира да управлява мрежа от приблизително 400 бързи зарядни станции в 24 европейски държави.

IONITY е съвместно предприятие на компаниите BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche. След първоначалните успешни инсталации, АББ бе избрана за основния технологичен партньор и доставчик на зарядни системи от IONITY. Предстои значително разгръщане на капацитетите още до края на 2018 година.

АББ, чието име е синоним на революционни постижения в електрическия транспорт в 130-годишната история на компанията, се превръща в световен лидер в областта на свързаните зарядни системи на постоянен ток (DC) за електрически превозни средства. Приблизително 7 000 DC зарядни устройства вече са монтирани в над 60 държави.

Микаел Хаджеш, генерален директор на IONITY, сподели: “Радвам се да имаме такъв силен и международен технологичен партньор в лицето на АББ, с който да придвижим електрическата мобилност на следващото ниво в цяла Европа”.

Франк Мулон, генерален директор на направлението за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства в АББ, добави: “Този европейски старт е истинска повратна точка и за нас е чест, че сме избрани да го подкрепим, особено с откриването на първия пилотен обект в родната страна на АББ - Швейцария. Ние вече разполагаме с приблизително 7 000 свързани бързи зарядни станции на постоянен ток, монтирани в цял свят, и с настоящия старт се радваме да установим партньорство с IONITY, за да доведем високопроизводителната, устойчива електрическа мобилност до всички потребители в цяла Европа.“

IONITY е сред амбициозните мрежи за зареждане на електромобили, оформящи се в Европа и другаде по света. В САЩ АББ бе избрана да предостави своите зарядни станции Terra HP за внедряване от компанията Electrify America, която планира да разположи стотици зарядни станции в и около 17 големи градски зони, както и по многобройни общонационални магистрални коридори.

Инсталираните зарядните устройства Terra HP на АББ в станцията на IONITY в Нойенкирх са първите с водно охлаждани кабели, монтирани в Европа. Зарядните устройства в Нойенкирх използват зарядния формат CCS, който е един от основните стандарти в отрасъла. Зарядните станции Terra HP могат да поддържат и стандарта за бързо зареждане CHAdeMO DC.

Само за 2017 година, общият пазар за зареждащи се с електричество превозни средства в Европейския съюз (ЕС) и EFTA (ЕАСТ - Европейска асоциация за свободна търговия) се е разширил с 38.7 %*. Това е още едно доказателство за нуждата от инвестиции във високопроизводителна инфраструктура, целяща да осигури удобства на нарастващия брой шофьори на електрически превозни средства при пътуванията на дълги разстояния.

Първият пилотен обект в Швейцария бе планиран, проектиран и изграден от Alpiq, водеща швейцарска енергийна компания и най-големият доставчик на енергийни услуги с фокус върху европейските пазари.

Лидерство в електрическата мобилност

В качеството си на новатор и доставчик на широк обхват от продукти и решения в електрическата мобилност, АББ е логистичен партньор за IONITY.

Продуктовото портфолио на АББ включва зарядни технологии за електрически автомобили, автобуси и камиони, както и решения за електрификацията на кораби, железопътни линии и кабинкови лифтове.

Лидерството на АББ в електрическата мобилност се демонстрира и от партньорството на компанията с Формула Е – първите изцяло електрически международни серии моторни спортове на Международната автомобилна асоциация (FIA). Сериите от шампионата ABB FIA Formula E Championship предоставят платформа за изпитване на технологиите за електрификация и дигитализация на електрическата мобилност в условията на тежкото изпитание, което представляват професионалните автомобилни състезания. Заедно, АББ и Формула Е са идеално позиционирани да тласкат границите на електрическата мобилност отвъд възможното.

* Европейска асоциация на автомобилните производители

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители. www.abb.com

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 b47ab1e88368caecc12582b70052692c