Автомобилните състезания се завръщат в Швейцария с Шампионата ABB FIA Formula E в Цюрих

Състезанията в шампионат са на път да направят дългоочакваното си завръщане в Швейцария и в Цюрих – родният град на АББ – на 10 юни, неделя, за встъпителното състезание от ABB FIA Formula E Championship Zurich E-Prix. Като предпоследна спирка от четвъртия сезон на ABB FIA Formula E Championship, състезанието от шампионата в Цюрих е решаваща възможност за шофьорите да спечелят точки в момент, в който надпреварата от 12 състезания за шампионската титла наближава своите финални събития.

Като генерален спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E Championship E-Prix, АББ е технологичният лидер в електрическата мобилност. През април АББ представи най-модерната зарядна станция в света - Terra HP, способна да достави достатъчно заряд за 200 километра пробег само за осем минути.

Състезанието от Шампионата ABB FIA Formula E идва в Цюрих в момент, в който АББ празнува тридесетата годишнина от сливането през 1988, когато индустриалните новатори от Швеция – ASEA, и BBC Brown Boveri & Cie обединяват сили, за да сформират лидера в пионерните технологии – АББ. Днес АББ е глобален лидер в авангардните технологии в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботиката и задвижванията, индустриалната автоматизация и енергийните мрежи, и е двигател на революцията в дигитализацията на промишлеността със своето междуотраслово портфолио от дигитални продукти- ABB AbilityTM.

Маршрутът на състезанието от ABB FIA Formula E, съдържащ 11 завоя, включва две дълги прави отсечки, където изцяло електрическите състезателни автомобили ще достигнат най-високите си скорости. Трасето с дължина 2.5 км (1.5 мили) започва край Цюрихското езеро, преминава по труден участък зад ботаническата градина Arboretum, след което се извива през банкерския квартал на града. Последна предица от ляв, десен и отново ляв завой, насочва автомобилите обратно край езерото, където се отправят към шикан и последния остър завой.

Швейцария е родина на много печеливши автомобилни състезатели, в това число Жо Сифер, Клей Регацони и Себастиен Буеми, победител във втория сезон на Шампионата ABB FIA Formula E. Тази традиция е продължила да процъфтява във времето въпреки над 60-годишното отсъствие на високия клас моторни състезания от страната.

Промяна в швейцарските закони от 2015 година вдига ограниченията за изцяло електрически автомобилни състезания, давайки възможност на Шампионата ABB FIA Formula E да донесе инфарктен екшън до улиците на Цюрих.

Буеми, шофиращ за отбор Renault e.dam, сподели: "Да имаме състезание в Швейцария наистина е сбъдната мечта. Благодарение на ABB Formula E ние успяхме да върнем автомобилните състезания в моята страна. Да се състезаваме там ще бъде невероятно."

В дните преди старта на състезанието в Цюрих, лидерът в шампионата е Жан-Ерик Вегн от отбор Techeeta, който завоюва три победи този сезон, включително скорошния кръг в Париж. При оставащи три състезания от календара, на второ място е Сам Бърд от отбора на DS Virgin, а трети е Феликс Розенквист от Mahindra.

Последното събитие от четвъртия сезон на Шампионата ABB FIA Formula E Championship ще бъде уикенд с две състезания по бреговата линия на Ню Йорк, на 14 и 15 юли.

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Печат
   • Ел.поща

  Свържете се с нас

  seitp202 d74da716311c664ec12582a400712432